Αναζήτηση

Πόνος στον κόλπο


Ο Πόνος στον κόλπο μπορεί να προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε μια γυναίκα. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και γύρο από αυτές ορίζεται και η αντιμετώπιση τους. Πόνος στον κόλπο μπορεί να οφείλεται στις παρακάτω αιτίες.


ΚΟΛΠΙΚΗ ΞΗΡΟΤΗΤΑ


Αιτίες κολπικής ξηρότητας:

Ανεπαρκής λίπανση του κόλπου κατά την διάρκεια του σεξ

Το σεξ χωρίς λίπανση μπορεί να δημιουργήσει μικροσκοπικές πληγές στο εσωτερικό του κόλπου που προκαλούν πόνο μέχρι να επουλωθούν.

Χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων

Κάποιες φορές γι’ αυτό μπορεί να ευθύνονται τα αντισυλληπτικά ή και τα αντισταμινικά.

Προεμμηνόπαυση

Η Προεμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει κολπική ξηρότητα επειδή ο οργανισμός της γυναίκας αρχίζει να παράγει λιγότερα οιστρογόνα.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Αιτίες για έντονο πόνο κατά την διάρκεια της περιόδου

Κατακράτηση υγρών λόγο περιόδου

Οι κράμπες και ο πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι φυσιολογικές. Κατά την διάρκεια της περιόδου όμως μπορούμε να νιώσουμε ένα άλλο είδους πόνου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω κατακράτησης υγρών στον οργανισμό που προκαλείται από την περίοδο. Ο πόνος στην περιοχή του κόλπου σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ιδιαίτερα έντονους. Αλλά αν γίνει έντονος και αρχίσει να ενοχλεί σε μεγάλο βαθμό, πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ

Ανάλογα με το μέγεθος τους και που βρίσκονται στον κόλπο μπορούν να προκαλέσουν χρόνια ενόχληση. Επίσης, έντονοι και ξαφνικοί πόνοι κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής όπως και κατά την διάρκεια της περιόδου μπορούν να προκαλούνται από ινομυώματα.

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΝΟΜΥΩΣΗ

Η ενδομητρίωση μπορεί να ευθύνεται για πρήξιμο, πόνο και αιμορραγία στον κόλπο ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της περιόδου καθώς αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών. Για μερικές γυναίκες η ενδομητρίωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και παρουσιάζει συμπτώματα μόνο κατά την περίοδο. Σε άλλες γυναίκες ο πόνος είναι χρόνιος και δυσκολεύει τόσο την καθημερινή όσο και τη σεξουαλική ζωή.

Η αδενομύωση είναι μια πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί στα τελευταία χρόνια της γονιμότητας μιας γυναίκας και φεύγει μετά την εμμηνόπαυση. Παρόμοια με την ενδομητρίωση στη αδενομύωση η γυναίκα αισθάνεται πίεση, έντονες κράμπες στην περίοδο και μερικές φορές πόνους κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.


ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΩΔΥΝΟΥ ΑΙΔΟΙΟΥ

Μία γυναίκα μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο του επώδυνου αιδοίου όταν αισθάνεται χρόνιο πόνο και πρήξιμο σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και το άγγιγμα είναι σχεδόν αδύνατο. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση του ταμπόν και η σεξουαλική επαφή είναι σχεδόν αδύνατη. Για την αντιμετώπιση και την διάγνωση του συνδρόμου αυτού είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να αισθάνεται άνετα να μιλήσει για αυτό στο γιατρό της.

45 προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

HPV TEST: Νέες δυνατότητες στον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

To test Παπανικολάου συνέλαβε σημαντικά στη μείωση των κρουσμάτων του καρκίνου του τραχήλου, ο οποίος όμως εξακολουθεί να παραμένει δεύτερος σε συχνότητες στις γυναίκες παγκοσμίως. Νέες τεχνικές, ομώς

Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Αισθητική Γυναικολογία

Έλκα Βάτσεβα

Ιατρείο

&

Κλινική 

Ιατρείο

Γούβελη 9 - 11 & Ηλία Ηλίου 76

(στάση μετρό Νέος Κόσμος)

e-mail: elka.vacheva60@gmail.com

Τηλ: 210 93 31 690

Κιν: 697 231 2888

Κλινική 

ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική

Λ. Συγγρού 383 & Πεντέλης 17, 175 64 Π. Φάληρο

Τηλ: 210 94 95 000

Fax: 210 94 95 999

Email: info@reamaternity.gr

Site: www.reamaternity.com

© 2020 ΈΛΚΑ ΒΑΤΣΕΒΑ